Loading
8 maj, 2011

What´s beyond the deal?- Helgartikel om den som vinner Dealsfighten

Affärsutveckling, Marknadsföring & kommunikation2 Comments

Här är du!:, Marknadsföring & kommunikationWhat´s beyond the deal?- Helgartikel om den som vinner Dealsfighten

Sammanfattning om om artikeln:

  1. Deals ett nytt fenomen
  2. Mottagarnas reaktion och deras nya krav – What´s beyond the deal?
  3. Därför kommer öppningsfrekvens slå ut flera aktörer
  4. Så vinner Dealstown.se Dealsfighten

1. Småföretagarnas chans att skrika högt
Konkurrensen växer, aktörerna blir fler och fler. Att sticka ut är ett måste. Den hetaste trenden just nu är att ge en bra och rejält tilltagna erbjudanden, dessutom lokalt förankrade. Småföretagaren har nu också en chans att ge sig in i spelet. Frisörskan på hörnet behöver inte längre chansa med hela sin kvartalsbudget på en insändare i lokaltidningen där eventuellt någon stannar till på just hennes sida och kanske gillar hennes fräcka ordvits ”hair är jag”. Facebook Deals är förstås det jag pratar om. Checka in på ditt fik och låt 10% av dina facebook-vänner se din ”incheckning” och få 25% på din kaffe i gengäld.

Har vi slutat köpa drömmen?
Tror vi inte längre på utskicken som vi möts av varje dag?

”Kliv in i framtiden, bli lycklig, hitta kärleken,  etc etc”

Kanske är den eran förbi? Marknaden har visat va de verkligen vill ha. Därför ställer de nu kravet på företagen ”Ge oss en bra deal!

2. Illojal massa
Vi kommer se framför oss mängder av företag som erbjuder bra dealer till en illojal massa som testar spa efter spa, vinprovning och restaurangbesök efter varandra utan att visa en tillstymmelse av lojalitet.

….och snart ställer vi nya krav.
Hur länge håller denna fluga i sig förrän vi vill ha mer än en bra deal?
Och vad är mer än en bra deal? What´s beyond the deal?

3. Sjunkande öppningsfrekvens
Jag märker själv hur jag har en avtagande öppningsfrekvens på mina mail från deals-sajterna. Varför?
– 8/10 är bortom mina intressen.

Öppningsfrekvensen är verkligen ett nyckeltal att hålla koll på för Deals-aktörerna.  I alla fall om man får tro Gmails priority inbox som sorterar ut de mail utefter hur du brukar läsa dem eller inte. Att prioriteras ned i mottagarens inbox kommer kunna vara ödestiget för många av aktörerna som; Groupon, Gruppi, Let´s deal, lokaldealen med flera.
Läs även 6 tips till bättre e-post

4.Vem vinner deals-fighten?
Den dealsaktör som vinner är den som lägger över kontrollen till mottagaren. För att bibehålla en hög öppningsfrekvens måste också relevansen på innehållet vara högt. Det kan man endast åstadkomma om mottagaren själv vart med att filtrera efter sina önskemål. (Och nej, ingen smart algoritm ska lösa detta genom att läsa av de senaste klicken)

Den som återskapar detta först vinner:
Yipit.com är en dealsgenerator i USA som gjort just detta. Samlat ihop flera aktörer och släppt kontrollen till mottagaren genom att låta denna skräddarsy utifrån sina intressen.

Mina kort lägger jag på dealstown.se som verkar kommit långt i sitt tankesätt, genom att samla flera av Sveriges aktörer i ett. Inom kort kommer också en filtreringsfunktion.

Av: Marcus Bohmelin

www.kommunikationskanalen.com

About the author:

2 thoughts on “What´s beyond the deal?- Helgartikel om den som vinner Dealsfighten

  1. Har hänt mycket på dealsmarknaden ifrån då du skrev artikeln. Bl.a har en ny aktör dykt upp på senaste. Spana in http://www.savly.se . Är jätteaktiva där och ger besökarna själva rätten att utvärdera dealsen. Som en svensk version av MyDealz…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Top