Loading
30 april, 2015

Svarar du på dessa 5 frågor i din B2B-kommunikation?

Marknadsföring & kommunikation, SäljNo Comments

Här är du!:, SäljSvarar du på dessa 5 frågor i din B2B-kommunikation?
svarar du på dessa 5 frågor

 

Om du sitter med offerter, annonser, presentationer m.m. så bör du absolut läsa vidare i detta inlägg. Vi tenderar att lägga så mycket kraft och fokus på våra produkters/tjänsters fördelar och USPar att vi helt missar vilka frågor som är viktigt för våra mottagare. Vi måste sätta oss in i en beslutsfattares mindset.

Dessa fem frågeställningar gör det enklare för dig att formulera ett erbjudande som underlättar för dina mottagare att fatta ett beslut.

 1. Varför ska man inte göra som man alltid har gjort?
  Vad finns det för risker med att fortsätta i gamla hjulspår?
 1. Är budskapet i linje med mottagarens mål?
  Kan en beslutsfattare inte motivera investeringen för verksamhetens satta mål så är ditt erbjudande inte relevant. Fundera och ta reda på vad företaget har för övergripande mål eller strategi. Ta marknadsandelar, lönsamhet, kostnadsbesparing. Väv in ditt budskap så det går i linje med strategin.
 2. Är detta akut och prioriterat – Nice eller need to have?
  Är detta nice to have eller need to have? Det är viktigt att du förstår mottagarens situation. Det är avgörande för hur du bör adressera och argumentera för ditt erbjudande.
 3. Vad skapar ditt erbjudande för värde för mig och mitt företag?
  Hur tjänar jag pengar på ditt erbjudande, hur sparar jag tid och kostnader, hur blir jag bättre i min roll, etc. Glöm inte att använda både personliga och kollektiva argument. Det är viktigt att tjäna egen vinning, men personen måste kanske kunna motivera satsningen för andra personer på företaget.
 4. Kommer det innebära mycket arbete?
  Om din mottagare känner att ditt erbjudande kommer innebära långa och stora processer som kommer vara tidskrävande så är det lätt att tacka nej. Ditt jobb är att beskriva hur enkelt och smidigt en implementering är eller att du tar ansvar över att ro projektet i hamn.

 

Vad vill du veta inför ett beslut? Diskutera gärna!

Marcus Bohmelin

www.kommunikationskanalen.com

 
addme

About the author:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Top